Taxirit eindigt in mishandeling van jonge homo

AmsterdamDe politie heeft meer details vrijgegeven over de mishandeling van een 21-jarige homoseksuele man dit weekend. Hij werd meegenomen in een auto, ernstig mishandeld en beroofd. Volgens de politie gaat het om ‘een ernstig geval van anti-homogeweld.’

De man bezoekt die avond een homobar aan de Amstel. Rond twee uur ’s nachts besluit hij naar huis te gaan en houdt een taxi aan bij de hoek op de Halvemaansteeg. Volgens de politie bekruipt de man al snel een onveilig gevoel. Hij merkt dat de taxichauffeur omrijdt en herhaaldelijk in zijn binnenspiegel kijkt. De chauffeur lijkt contact te houden met de bestuurder van een achtervolgende auto, waarschijnlijk een SUV.

‘Kankerhomo’
Als de taxichauffeur op het Emmaplein richting de ingang van het Vondelpark rijdt, ziet de man dezelfde SUV opnieuw. Hij raakt in paniek, gooit twintig euro naar de chauffeur en vlucht de auto uit. Terwijl  hij wegrent hoort hij dat hij achtervolgd wordt door meerdere voertuigen. Plotseling wordt hij van achteren vastgegrepen. Hij wordt direct geslagen en meegenomen naar een auto, vermoedelijk diezelfde SUV. ‘Hou je bek, kankerhomo’, schreeuwt een van de verdachten naar hem, waarna hij het voertuig in wordt getrokken. Op dat moment gaat de bestuurder van het voertuig rijden, terwijl het slachtoffer voortdurend wordt mishandeld en zijn geld wordt afgenomen.

Als de mannen in de auto de bankpas van het slachtoffer vinden, rijden ze met hem naar een geldautomaat van de ABN AMRO aan de Zeilstraat, op de hoek met de Amstelveenseweg. Ze dwingen hem daar geld op te nemen, waarna de auto wegrijdt in de richting van de Amstelveenseweg. Het slachtoffer rent daarna in paniek naar huis.

In het ziekenhuis wordt later een flinke hersenschudding geconstateerd en meerdere kneuzingen over zijn bovenlichaam. De man is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.
De politie zoekt getuigen.

 

(bron: AT5, foto: screenshot AT5)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: