Bussemaker stort geld in Bob Angelofonds

minister jet bussemakerMinister Bussemaker van Onderwijs met onder meer emancipatiebeleid in haar portefeuille, stort 40.000 euro in het Bob Angelofonds voor kleinschalige initiatieven die de acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen of transgenders moeten verbeteren. Dat maakte ze zondagavond bekend op de nieuwjaarsreceptie van het COC in Paradiso in Amsterdam.

Volgens Bussemaker zijn vrijheid, verdraagzaamheid en gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen of transgenders ‘jonge waarden waar land en regering pal voor staan’.

‘Tolerantie is nooit een rustig bezit. We moeten voortdurend op scherp staan’, betoogde Bussemaker. Ze zei op de nieuwjaarsreceptie tegen aparte scholen te zijn voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen of transgenders zoals nu in Engeland wordt voorgesteld. ‘Dan kweek je reservaten. Dat is een vrijbrief voor segregatie. Dan overwint de angst. Als we willen dat álle Nederlanders onze waarden naleven ten aanzien van seksuele diversiteit, dan moeten we ook zorgen dat we álle Nederlanders bereiken. Juist op de scholen, omdat dat de weinige plekken zijn waar geen gescheiden werelden zijn.’

Penning

De Bob Angelo Penning werd dit jaar uitgereikt aan voorvechter Judith Schuyf en de makers en cast van de jeugdserie SpangaS. Judith Schuyf ontvangt de Bob Angelo Penning voor haar bijna levenslange inzet voor LHBT-emancipatie. Volgens het COC behoort Schuyf tot de absolute voorhoede van de Nederlandse LHBT-beweging. De makers en cast van de NCRV-jeugdtelevisieserie SpangaS kregen de Bob Angelo Penning omdat ze volgens het COC een hele generatie jongeren hebben opgevoed met respect voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s). SpangaS bereikt dagelijks honderdduizenden jongeren.

Enkele-feitconstructie

COC-voorzitter Tanja Ineke riep tijdens de bijeenkomst in Paradio de Eerste Kamer op om op 3 maart definitief een einde te maken aan de enkele-feitconstructie, de wet waarmee religieuze scholen nog altijd openlijk homoseksuele leerlingen en docenten kunnen wegsturen. De Eerste Kamer behandelt dan een wetsvoorstel met die strekking. Het COC voerde 21 jaar lang actie tegen deze wet en verzamelde in 2009 30 duizend handtekeningen voor afschaffing.

 

(Bron: COC/ANP)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: