Radio 18 januari: drie raadsleden op de bres voor homo’s en lesbo’s

Onno Fiechter (l) en Ben van VeenDrie gemeenteraadsleden in Hengelo vinden dat de stad aandacht moet hebben voor de LHBT-gemeenschap. Lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender-jongeren ondervinden veel meer problemen dan heterojongeren.

Ze hebben minder goede relaties met hun ouders en de helft van de openlijk homoseksuele jongeren werd het afgelopen jaar gepest. Het aantal jongeren dat wel eens een zelfmoordpoging heeft gedaan, is bij homo-jongeren bijna vijf keer zo hoog als bij niet-homo’s, blijkt uit een vrijdag gepubliceerd rapport van het SCP. De drie raadsleden van CDA, D66 en VVD willen verder en regenboogpad in Hengelo. De raadsleden Ben van Veen (CDA) en Onno Fiechter (VVD) zijn te gast en leggen uit wat er moet gebeuren.Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: