Verdachten schuldig aan eerste homofobe moord België

LuikDrie mannen zijn door de jury van het assisenhof in Luik schuldig bevonden aan de moord op Ihsane Jarfi, met homofobie als verzwarende omstandigheid. Een vierde is schuldig aan doodslag eveneens met homofobie als verzwarende omstandigheid. 

De vier werden er van verdacht de 32-jarige Ihsane Jarfi te hebben gedood omdat hij homoseksueel was.

Jarfi werd vermist sinds 22 april 2012. Op de avond van de verdwijning verliet Jarfi een homobar. Getuigen zagen hem in een auto stappen, waarin vier personen zaten. Jarfi zou iets gezegd hebben over zijn geaardheid, wat voor de vier aanleiding was om hem in elkaar te slaan. De vier beschuldigden hebben Jarfi voor dood hebben achtergelaten op de plek waar hij 3 mei 2012 dood werd gevonden.

De beschuldigden hebben volgens de jury toegegeven dat ze Jarfi een lesje wilden leren vanwege zijn homoseksualiteit. Ze zijn eveneens schuldig bevonden aan onmenselijke behandeling, vernedering en willekeurige opsluiting.

Het Openbaar Ministerie heeft levenslang geëist voor de vier beklaagden. De rechter bepaalt waarschijnlijk vandaag welke straffen de vier mannen krijgen.

De moord op Jarfi wordt gezien als de eerste homofobe moord in België. In oktober dit jaar werd in Luik bij de homobar die Jarfi de avond van zijn vermissing bezocht en waar hij het laatst levend is gezien, een gedenkplaat onthuld.

 

(Bron: De Standaard, VTM)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: