Oegandese homobeweging komt met speciaal kerstuitgave

BombasticDe homobeweging in Oeganda heeft een speciaal blad uitgebracht als ‘kerstgeschenk’ aan de bevolking. In het magazine staan levensverhalen van homo’s en lesbiennes en artikelen over homo-emancipatie.

De makers noemen het een kerstgeschenk als verwijzing van de voorstanders van een nieuwe anti-homowet, die als kerstgeschenk aan het Oegandese volk voor kerst zou worden aangenomen. Maar het Oegandese parlement is eind vorige week met kerstreces gegaan zonder dat zo’n nieuwe wet is ingediend. De oude anti-homowet werd eerder dit jaar door het Grondwettelijk Hof op procedurele gronden ongrondwettelijk verklaard.

Het ‘Bombastic Magazine‘ is onderdeel van het tegengeluid dat de Oegandese LHBTI-beweging wil laten horen in de media, door hun persoonlijke verhalen en politiek-maatschappelijke verlangens meer bekendheid te geven. Daarmee wordt geprobeerd het geweld tegen homo’s, lesbiennes, transgenders en biseksuelen te stoppen.

De Oegandese media berichten vaak eenzijdig als het gaat om homoseksualiteit. Bladen als Rolling Stone en Red Pepper worden gezien als aanjager van geweld met op sensatie en stigmatisering van homoseksuelen gerichte artikelen.

(Bron: COC)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: