Overwinning voor homokoppels met kinderwens in Duitsland

babyDuitse homo’s en kinderloze heterostellen in Duitsland die op niet-conventionele wijze een kinderwens willen laten vervullen, hebben een kleine stap voorwaarts gemaakt.

Als er gebruik gemaakt wordt van een buitenlandse draagmoeder, moet het kind bij terugkomst in Duitsland erkent worden als het kind van de wensouders.

Dat heeft het constitutioneel gerechtshof in Karlsruhe bepaald.

De zaak was aangespannen door een Duits homostel, met een kind van een Amerikaanse draagmoeder. Het kind werd in 2010 geboren en in de Verenigde Staten geregistreerd als het wettige kind van het stel. In Duitsland werden de mannen niet erkend als ouders van het kind. Volgens de Duitse wet was de draagmoeder de wettelijke moeder van het kind, ook al woonde het kind bij de twee vaders in Berlijn.

Het homostel stapte naar de rechter en die bepaalde uiteindelijk dat de inschrijving in de Verenigde Staten in het belang van het kind moet worden gerespecteerd in Duitsland. De uitspraak heeft gevolgen voor kinderloze heterostellen die vaak bij draagmoeder in India een kind kopen.

Homostellen kunnen in Duitsland geen kinderen adopteren, tenzij het om kinderen uit een eerdere relatie gaat

(Bron: Deutsche Welle)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: