Henk Krol blijft in de Tweede Kamer

Henlk Krol tijdens RZ 2007Henk Krol blijft in de Tweede Kamer voor 50Plus. Zijn partijgenote Martine Baay keert wegens ziekte niet terug. 

Volgens 50Plus verloopt het herstel van Baay voorspoedig, maar hebben medici haar afgeraden weer fulltime aan het werk te gaan. Het bestuur van 50Plus betreurt het “onvermijdelijke” besluit van Baay om op te stappen.

Krol zelf noemt de reden van zijn terugkeer geen prettige. Hij vindt het wel een enorme eer dat hij in de Kamer kan blijven. “Als je ziet dat het gelukt is om onderwerpen als pensioenen en werkgelegenheid voor ouderen op de Kameragenda te krijgen, is dat heel dankbaar”, zei hij op NPO Radio 1.

Krol vervangt Baay sinds september als Kamerlid. Hij zat al eerder in de Kamer, maar stapte vorig jaar op nadat duidelijk was geworden dat hij als hoofdredacteur van de Gaykrant geen pensioenpremie had afgedragen voor zijn werknemers.

Er ontstond ook rumoer over de manier waarop overheidssubsidies voor homo-emancipatie zijn gebruikt. Het hoofdbestuur van 50Plus benadrukte vrijdag dat niet is aangetoond dat Krol twee ton subsidie voor de Stichting Vrienden van de Gaykrant heeft misbruikt. “Dit bedrag wordt niet van hem teruggevorderd.” Krol herhaalde vrijdag dat de subsidies keurig zijn gebruikt.

 

(Bron: NOS, Foto: Krol tijdens Roze Zaterdag, 2007)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: