Pink Rebels wint COC Songfestival

pinkrebelsDe groep Pink Rebels heeft met het nummer ‘Tolerant’ het COC Songfestival gewonnen. Pink Rebels deed mee voor COC Nijmegen.

De 20ste editie van het COC Songfestival werd gehouden in Den Bosch.

De groep Pink Rebels is een gelegenheidsformatie gegroepeerd rondom het schrijversduo Debby Marijnissen en Jos de Ridder. Zij wonnen met de groep Hoogspanning voor COC Nijmegen in 1999 met het nummer ‘Realiteit’. Ook in 2007 won COC Nijmegen. Toen behaalde Soulmates met ‘Nooit meer verloren’ de meeste punten.

Pink Rebels kreeg de meeste punten van het publiek en de vakjury, waarin onder andere COC-voorzitter Tanja Ineke en royalty-journalist Rick Evers zaten. Het winnende nummer ‘Tolerant’ is een ska-nummer in de traditie van Doe Maar en bedoelt als protest tegen de schijntolerantie in Nederland

Voor COC Deventer deed Marco Mensink met het liedje ‘On My Way’ en COC Zwolle werd vertegenwoordigd door Les Boufées de Chaleurs met ‘Dat ik jou en jij mij liefhad’, goed voor een derde plaats.

Het songfestival werd in Brabant gehouden omdat Gina namens COC Noord Brabant vorig jaar het roze liedjesfestijn won. In 2015 wordt het songfestival in Nijmegen gehouden.

 

(Bron: COC/Roze Golf, foto: Twitter)Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: