Oud lid Westboro Baptist Church zet zich in voor homo’s Jamaica

JamaicaVoormalig lid en kleindochter van de oprichter van de Westboro Baptist Church in Amerika, Grace Phelps, zet zich in voor dakloze homo’s en transgenders op Jamaica.

Grace Phelps reisde met de voorzitter van Planting Peace naar Jamaica en fotografeerde daar de homo’s die in de riolen van Kingston leven, om geld in te zamelen.

Planting Peace is een non-profit organisatie die tegenover de Westboro Baptist Church in Topeka (Kansas) het Equality Housebouwde en het pand in de kleuren van de regenboog schilderde.

“Meer dan 20 jaar hoorde ik van mijn vader en de rest van de familie dat God homo’s haat,” zei Phelps tegen de Huffinton Post. “We moesten de wereld verkondigen dat homo’s monsters zijn en moesten protesteren tegen iedereen die voor hen opkomt. Maar met het ouder worden gingen mijn ogen open, en samen met de zus verliet ik vorig jaar mijn familie. Dat was geen eenvoudige stap omdat het verwerpen van het gedachtegoed van mijn vader en de hele familie betekent dat ik nooit meer welkom ben thuis. Maar ik kon er niet langer tegen en had eerder geleerd dat mijn vader en de rest van de familie fout bezig zijn en dat homo’s geen monsters zijn, maar mensen zoals iedereen,” aldus Grace.

Lot

Toen Grace Phelps hoorde van de Jamaicaanse homo’s, lesbiennes en transgenders die door hun ouders het huis zijn uitgezet en leven in de riolen van de stad, besloot ze zich in te zetten voor die groep. Samen met Planting Peace trekt ze zich het lot aan van de voornamelijk homo’s en transseksuelen die dagelijks moeten vechten om te overleven in een zeer homofobe maatschappij.

Grace verliet vorig jaar samen met haar zus Megan de kerk. Haar broer Zach keerde eerder dit jaar de kerk de rug toe na het overlijden van grootvader Fred.

Extreem

De Westboro Baptist Church staat bekend om zijn extreme opvattingen. Zo krijgen homoseksuelen de schuld van alles wat er mis gaat in de wereld. Leden van de kerk protesteren geregeld bij begrafenissen van militairen, met protestborden waarop staat “Thank God for dead soldiers” en “Fags die, God laughs”.

 

(Bron: Huffington Post/Roze Golf, Foto: Planting Peace/ Grace Phelps-Roper)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: