Protest met regenboog-boa’s tijdens toespraak van Paus

protest paus.jpgEnkele Europarlementariërs hebben vandaag tijdens de toespraak van de paus in het Europees Parlement in Straatsburg geprotesteerd tegen het standpunt van Rooms Katholieke Kerk als het gaat om homoseksualiteit. Zij droegen een boa in de kleuren van de regenboog.

Andere parlementariërs bleven uit protest weg, zoals Sophie In ’t Veld van D66. Zij vindt dat een religieus leider geen toespraken moet houden in de zittingszaal van het parlement.

Paus Franciscus was in Straatsburg op uitnodiging van de Duitse voorzitter van het Europees Parlement Martin Schulz.

In zijn toespraak zei de Paus dat “Europese leiders moeten meer doen voor de duizenden immigranten die dagelijks hun leven riskeren om Europa te bereiken.”FRANCE-EU-VATICAN-POPE-VISIT

Volgens de paus moet er snel actie worden ondernomen “voordat de Middellandse Zee een begraafplaats wordt”. Hij riep op tot een eenduidig en eerlijk immigratiebeleid. “De vluchtelingen hebben acceptatie en hulp nodig, geen egoïstisch politiek beleid.”

Ook riep Franciscus de Europarlementariërs op meer banen te creëren om de hoge werkloosheid te bestrijden. “Het is tijd dat arbeid zijn waardigheid terugkrijgt en dat goede werkomstandigheden worden gegarandeerd.”

Verder benadrukte de paus dat Europa een nieuw elan nodig heeft. “De grote ideeën die Europa ooit inspireerden, hebben hun aantrekkingskracht verloren.”

 

(Bron: NOS/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: