Spel Ass Hunter door Google offline gehaald

Ass HunterGoogle heeft na klachten het spel Ass Hunter offline gehaald. Het spel, waarin spelers punten scoren door naakte homo’s neer te schieten, was sinds begin november verkrijgbaar in de Play Store.

Het spel was al meer dan 10.000 keer gedownload.

De app prees zichzelf aan als “populair spel waarin je op homo’s jaagt”. De speler moest uitkijken, want “homo’s verstoppen zich in bosjes en pakken je als je niet oppast.” En als ze je te pakken krijgen “doen ze alles met je wat ze maar willen”. Het motto van het spel: “Play and do not be gay”.

Dat het spel zo lang verkrijgbaar was, is voor veel gebruikers onvoorstelbaar. In Google Play verschenen talloze negatieve reacties op de app; op Twitter werd vooral hard uitgehaald naar Google.

Een woordvoerder van homorechtenorganisatie Stonewall is blij dat Google de app offline heeft gehaald, maar noemt de situatie nog steeds shockerend. “Hoe kunnen ze dit nou aanprijzen? Bedrijven als Google hebben juist de verantwoordelijkheid om jonge mensen te beschermen tegen zulke beledigende en kwetsende ideeën”, zei hij tegen de Daily Mail.

Dat de app wel in de Play Store, maar niet in de App Store verscheen, komt door het verschillende beleid bij de twee bedrijven. Waar bij Apple elke app aan veel criteria moet voldoen voor de app in de Store terechtkomt, probeert Google ontwikkelaars hier vrijer in te laten.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: