Proces van start in België tegen verdachten homomoord

Ihsane JarfiIn Luik is woensdag het proces van start gegaan tegen de vier die verdacht worden van wat wordt gezien als de eerste homofobe moord in België.

Op 3 mei 2012 werd het levenloze lichaam van Ihsane Jarfi gevonden in de bossen bij Luik. Hij werd sinds 22 april dat jaar vermist. Jarfi bleek het slachtoffer van zwaar geweld.

Op de avond van de verdwijning verliet Jarfi een homobar. Getuigen zagen hem in een auto stappen, waarin vier personen zaten. Jarfi zou iets gezegd hebben over zijn geaardheid, wat voor de vier aanleiding was om hem in elkaar te slaan. De vier verdachten zouden Jarfi voor dood hebben achtergelaten op de plek waar hij later dood werd gevonden.

De vier verdachten ontkennen dat ze het slachtoffer hebben geslagen omdat hij homo was. Ze wijten hun gedrag aan ‘groepsdynamiek’.

De verwachting is dat het proces vier weken gaat duren.

Deze maand is er een ‘concert tegen barbaarsheid’, georganiseerd door de Fondation Ihsane Jarfi, een stichting die werd opgericht na de dood van Ihsane. Vorige maand werd bij de bar, die Jarfi op de avond van zijn verdwijning bezocht, een gedenkplaat onthuld.

 

(Bron: Het Nieuwsblad/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: