Teksten Jonny Pierce (The Drums) zijn felle aanklacht tegen homohaat

Jonny PierceDe New Yorkse band The Drums van Jonny Pierce (31) brak in 2009 door met het ‘Let’s go surfing’. Het derde album is inmiddels uit. Op dat album ‘Encyclopedia’ geen songs meer over strand en zee. Jonny Pierce gaat in zijn liedjes hard tekeer tegen het geloof. Zijn teksten zijn een felle aanklacht tegen homohaat.

In een interview in de Volkskrant zegt de zanger: ‘Met Encyclopedia wil ik echt een statement maken tegen homohaat.’ Hij krijgt elke dag post van jonge fans die om hun geaardheid of denkwijze niet geaccepteerd worden door hun omgeving. ‘Sommigen vertellen me dat ze bijna zelfmoord hebben gepleegd. Al die 15-jarigen die met dezelfde problemen zitten als ik indertijd, wil ik een hart onder de riem steken. Encyclopedia is een liefdesbrief naar de outsider.’

Het nummer Let Me gaat over de in Rusland populaire internetfilmpjes waarop homoseksuele tieners in elkaar worden geschopt. ‘We waren voor deze tour gevraagd in Rusland te komen spelen. Daar begonnen we tegen alle adviezen in met dat nummer. De zaal zong de song luidkeels mee” .

Meer in de Volkskrant van woensdag 12 november 2014Categorieën:En verder

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: