‘Krol vliegt eruit als hij hele hele hele stoute dingen heeft gedaan’

henk krolMochten er aantoonbare bewijzen komen, dat 50Plus-Kamerlid Krol “hele hele hele stoute dingen” heeft gedaan, dan vliegt hij eruit. Dat zei partijvoorzitter Struijlaard zaterdag op het congres van zijn partij in Hilversum.

Struijlaard verdedigde Krol die verwikkeld is in een subsidieaffaire en zei dat het bestuur zich niet bemoeit met achterklap, insinuaties, verdachtmakingen en roddels. Volgens hem hebben anderen de bedoeling 50Plus te beschadigen en af te leiden van de idealen waar de partij voor staat.

Nieuwe leden

De voorzitter vindt de affaire vooral een zaak tussen de Stichting Vrienden van de Gaykrant en het ministerie van Onderwijs. Volgens Struijlaard heeft 50Plus er de afgelopen tijd vooral nieuwe leden bijgekregen: 295 aanmeldingen tegen 63 opzeggingen. Krol zelf herhaalde dat met de subsidies veel goed werk is verricht voor de emancipatie van jonge homo’s.

Op het congres in Hilversum werd Jan Nagel opnieuw gekozen tot 50Plus-lijsttrekker voor de Eerste Kamer. Hij zei dat de verkiezingen voor Provinciale Staten volgend jaar zuiver landelijke verkiezingen worden. De Staten kiezen de Eerste Kamer.

Volgens Nagel staat de meerderheid van de coalitie samen met D66, ChristenUnie en SGP op het spel en daarmee het voortbestaan van het kabinet.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: