Trijntje Oosterhuis voor Nederland naar Eurovisie Songfestival

TrijntjeTrijntje Oosterhuis gaat komend jaar Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Dat meldt het ANP.

Anouk, de deelneemster in 2013, gaat het nummer schrijven. Anouk liet dat vrijdagavond tijdens het tv-programma College Tour doorschemeren en een anonieme bron bevestigde de deelname aan het ANP.

Het Songfestival wordt volgend jaar mei in Wenen gehouden. De halve finales van het Songfestival zijn op 19 en 21 mei 2015, de finale is op 23 mei. Het is nog niet bekend in welke halve finale Nederland staat.

Dit jaar werden The Common Linnets, ofwel Ilse de Lange en Waylon, tweede met het nummer Calm after the Storm. Anouk werd in 2013 negende met het nummer Birds. Daarvoor wist de Nederlandse inzending jarenlang de finale niet eens te halen.

Het Algemeen Dagblad suggereerde een week geleden dat Trijntje Oosterhuis een kandidaat voor het songfestival, naast Alain Clark . De zangeres zou vorig jaar ook al willen hebben meedoen.

Oosterhuis werd vooral bekend als zangeres van Total Touch, samen met broer Tjeerd. Daarna zette ze een solocarrière op. Inmiddels is ze coach in The Voice en zit ze in Ladies of Soul.

(Bron NOS/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: