Ruim 1 op de 5 homo’s voelt zich onveilig

hand in hand homoRuim één op de vijf homo’s, 22 procent, voelt zich wel eens onveilig in de eigen buurt. Bij heteromannen ligt dat percentage op 14.

Van de lesbiennes velt een kwart zich wel eens onveilig in de eigen buurt, maar dat percentage ligt dicht bij dat van de heterovrouwen (22%).

Dat blijkt uit cijfers over het jaar 2013 van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Lesbiennes ervaren duidelijk vaker buurtoverlast dan heteroseksuelen. In 2013 gaf bijna één op de tien lesbiennes aan veel overlast te hebben van rondhangende jongeren en van buurtbewoners. Dit is vrijwel het dubbele van het aandeel hetero vrouwen dat daarvan last heeft. Ook homoseksuele mannen ervaren meer overlast van jongeren en buurtbewoners dan hetero mannen.

Lesbiennes en vooral homo’s oordelen in vergelijking met heteroseksuelen ongunstiger over de samenstelling van de bevolking in hun buurt. Ze ervaren minder vaak een goede balans van bewoners van verschillende leeftijden en achtergronden.

Homoseksuelen hebben naar eigen zeggen minder contact met de buren, voelen zich iets minder thuis in de buurt, en ervaren er minder saamhorigheid en prettige omgang. Ook geven homo’s naar verhouding meer aan dat de mensen in de buurt elkaar nauwelijks kennen. Een derde van hen vindt dat, tegen minder dan een kwart bij de heteromannen en -vrouwen.

 

(Bron: CBS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: