Russen halen beeld Steve Jobs weg omdat topman homo is

Apple standbeeldIn Rusland is een monument ter ere van Apple-oprichter Steve Jobs weggehaald, omdat de huidige directeur van Apple homo is.

Apple-topman Tim Cook maakte donderdag bekend dat hij homoseksueel is. De dag erna werd het monument, een twee meter hoge iPhone, verwijderd. Het monument stond sinds januari 2013 bij het universiteitsterrein van Sint Petersburg. Het was er neergezet door een groep Russische bedrijven als eerbetoon aan Jobs.

Homopropaganda

De groep bedrijven schrijft in een verklaring dat het weghalen van het monument te maken heeft met de omstreden Russische anti-homowet. Daarin wordt homopropaganda onder minderjarigen verboden.

Een politicus uit Sint Petersburg riep eerder op Cook te verbieden naar Rusland te komen. Volgens de politicus zou Cook ebola, aids en gonorroe mee het land in kunnen nemen.

“Onderhoud”

Een woordvoerder van de campus waar het monument staat, zegt dat het monument alleen maar verwijderd wordt om te worden gerenoveerd, maar die uitspraak staat haaks op de verklaring van de Russische bedrijven.

Cook is sinds 2011 directeur van Apple. Zijn seksuele geaardheid was geen groot geheim, maar pas vorige week sprak hij er voor het eerst publiekelijk over.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: