Gay pride Montenegro verloopt rustig

Montenegro Pride 2De gay pride die zondag in Montenegro werd gehouden is rustig verlopen. Dat melden meerdere media in dat land. Ongeveer honderd deelnemers deden mee aan de pride die voor de tweede keer werd gehouden in de hoofdstad Podgorica.

De pride werd bijgewoond door afgevaardigden van de regering en van het Europees Parlement. Ook de burgemeester van Podgorica en de ambassadeur van Nederland liepen mee. De stoet vertrok vanaf het Hilton hotel en eindigde bij een voormalig regeringsgebouw en duurde ongeveer een uur.

De organisatoren spraken hun dankbaarheid uit aan de regering en de politie die zich meer dan voorheen inzet voor gelijke rechten voor de holebi-gemeenschap. De burgemeester zei dat Podgorica heeft aangetoond een tolerante stad te zijn.

Montenegro PrideEr was een grote politiemacht op de been om de deelnemers aan de pride te beschermen tegen mogelijke aanvallers.Montenegro Pride
Voor de pride begon zijn er tien personen aangehouden. Ze hadden maskers en ijzeren staven bij zich. Volgens media in Montenegro had de politie sterke aanwijzingen dat deze personen de pride wilden aanvallen.

Vorig jaar liep de gay pride in Montenegro behoorlijk uit de hand. Er waren toen zo’n 150 deelnemers. Een nog veel grotere groep van zo’n 1500 tegenstanders probeerde de pride aan te vallen. Er ontstond een confrontatie tussen demonstranten en de politie.De politie hield toen zestig personen aan.

De organisatie van de gay pride kondigde na afloop aan, dat er volgend jaar in oktober weer een gay pride is in de hoofdstad van Montenegro.

(Bron: RTCG/CDM/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

<span>%d</span> bloggers liken dit: