Zoenend homostel uit de bus gezet in London

Buslijn 89Een zoenend homostel is uit de bus gezet, de chauffeur kon het niet langer aanzien. ”Dit is mijn bus, dit zijn mijn regels’, zou hij volgens het stel gezegd hebben voordat hij hen uit de bus zette.

Het voorval deed zich 8 augustus voor in lijn 89. De 23-jarige Jack James en zijn partner waren op weg naar huis. Volgens James zaten ze in de bus te praten, toen zijn partner hem op de lippen kuste.

De buschauffeur schreeuwde volgens James: “Hé, jullie, laat dat in mijn bus of je gaat er uit! Ik wil dat niet zien.” James dacht eerst dat de chauffeur jet tegen anderen had. Toen de bus stopte bij de halte waar ze er uit moesten, vroeg James of de chauffeur het misschien tegen hen had. Hij antwoordde: “Ja, dit is mijn bus, dit zijn mijn regels. Ik wil dat niet zien, het is walgelijk. Mijn bus uit!”

Toen ze uitgestapt waren, werden ze nog nageroepen door de chauffeur: “jullie zijn geen echte mannen!”

Jack james doet zijn verhaal tegen de krant London Evening Standard, nadat een lesbisch stel het na een zoen aan de stok kregen met een beveiligsbeambte in een supermarkt in Brighton.

“Dit homofobe gepest kan niet getolereerd worden”, zegt James in de krant. Hij overweegt een aanklacht in te dienen bij de politie.

De busmaatschappij Transport for London zegt een onderzoek in te stellen. De camerabeelden in de bus worden door de busmaatschappij bekeken. De buschauffeur is nog niet gehoord, hij heeft vrijaf, maar zal als hij weer aan het werk gaat ondervraagd worden over het voorval.

 

(Bron en foto: London Evening Standard)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: