Beslag op huizen van Henk Krol

henk krolAdvocaat Oscar Hammerstein heeft beslag laten leggen op de twee huizen van 50Plus-voorman Henk Krol. Hammerstein treedt op namens de Stichting Vrienden van de Gaykrant, die geld wil zien van Krol.

Gaykrant-directeur Krol zou subsidiegeld voor de stichting ook hebben gebruikt voor de website van 50Plus. Bij stukken van de stichting die bij de rechtbank zijn ingeleverd zou ook een factuur zitten voor de kosten van de website van de ouderenpartij.

Subsidie terug

De stichting Vrienden van de Gaykrant moet ruim 200.000 euro aan subsidie terugbetalen aan het Ministerie van Onderwijs. Het ministerie wil het geld terug omdat het niet op de goede manier is besteed.

De stichting, die tot februari 2013 onder leiding stond van Krol, kreeg subsidie voor een ‘digitale ontmoetingsplek’ voor jonge homoseksuelen, maar het geld werd daar nooit voor gebruikt.

Flessentrekkerij

Hammerstein betitelt tegenover EenVandaag de handelwijze van Henk Krol als “oplichting” en “flessentrekkerij”. Met het beslag op een huis in Eindhoven dat te koop staat en een huis in Amsterdam, wil hij voorkomen dat Krol geld wegsluist.

‘Complete onzin’

Henk Krol noemt beschuldigingen dat hij geld van de Gaykrant verkeerd besteed heeft “complete onzin”. De 50Plus-voorman zegt niet te begrijpen waarom de stichting geld van hem wil vorderen.

Krol ontkent dat hij subsidiegeld naar de politieke partij heeft overgemaakt: “Er is geen cent van de stichting naar 50Plus gegaan”.

Krol zegt daarover dat het ministerie destijds juist heel tevreden was: “De minister was zelfs zo tevreden dat hij naar de jaarlijkse dag toe ging. Dus ga me nou niet zeggen dat dat geld verkeer besteed is, dat geld is juist fantastisch besteed.”

Succes

Op de vraag hoe het komt dat Krol zo vaak negatief in het nieuws is antwoordt hij: “Daarvoor moet je niet bij mij zijn. Misschien komt dat wel doordat 50Plus het zo goed doet. Ik denk dat er een aantal mensen is dat er heel veel moeite mee heeft dat het zo goed gaat met 50Plus.”

(Bron: NOS/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: