Dieven verdacht van drogeren homo’s

Rechtbank ArnhemTwee mannen die vastzitten vanwege diefstal zouden hun slachtoffers hebben gedrogeerd met scopolamine, een middel tegen reisziekte. Dat bleek vandaag tijdens de pro-formazitting voor de rechtbank in Arnhem.

De twee mannen van 41 en 35 jaar uit Bloemendaal en Bussum werden in juli opgepakt voor diefstal in het homodatingcircuit. Tijdens het onderzoek kwam de politie erachter dat sommige slachtoffers zijn gedrogeerd.

Man uit Apeldoorn

Het middel scopolamine werd onder meer aangetroffen in het lichaam van een 53-jarige man uit Apeldoorn, die in mei dood in zijn woning werd gevonden. Specialisten zijn nog aan het onderzoeken of zijn dood is veroorzaakt door het middel.

Er zijn nog twee zaken waarbij de slachtoffers scopolamine binnen hebben gekregen. Ze hebben geen blijvend letsel overgehouden, maar zeiden wel dat ze zich niet lekker hebben gevoeld.

Datingsites

De verdachten legden contact met hun slachtoffers via datingsites voor homo’s. Tijdens de afspraakjes werd van slachtoffers de pincode afgekeken en de pinpas gestolen. De mannen verbraken vervolgens het contact en plunderden de rekening van de slachtoffers. In sommige gevallen ging het om tienduizenden euro’s.

De twee verdachten konden worden opgepakt nadat er bij RTV Noord-Holland beelden werden getoond, waarop een van hen werd herkend.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: