Regenboogvlag in top in onder meer Enschede en Zwolle

Regenboogvlag politiebureau ZwolleOp tal van plaatsen in Nederland hangt vandaag de regenboogvlag uit, omdat vandaag Coming Out Dag wordt gehouden. In Zwolle wappert de vlag op de Peperbus, op het gemeentehuis en op het politiebureau.

Vanmiddag wordt in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle de film ‘Pride’ vertoond. De film is gratis toegankelijk. Na de film krijgt de Zwolse wethouder Brink een poster van Coming Out Dag uit handen van Ilja de Jong, voorzitter van COC Zwolle. De film ‘Pride’ is morgen in een speciale Coming Out Dag-voorstelling te zien in filmhuis De Keizer in Deventer.

In Enschede is de vlag vanochtend gehesen op het stadskantoor. Daar was een gezamenlijk ontbijt.

De bijeenkomst in Enschede werd aangegrepen om het Roze in Blauw-team van de Politie Oost Nederland te presenteren. De leden van het Roze in Blauw-team begeleiden aangiftes van discriminatie, belediging en mishandeling vanwege seksuele geaardheid. Ook politiemensen die binnen het korps zelf slachtoffer zijn van discriminatie of intimidatie op basis van hun seksuele geaardheid kunnen bij het Roze in Blauw-team aankloppen.

De poster die hoort bij Coming Out Dag hangt levensgroot op een pand naast het NS station in Amersfoort. Daar was de landelijke start van Coming Out Dag.

Coming Out Dag 2014 staat in het teken van biseksualiteit. ’Bi zijn is ook een vak’ is het thema dit jaar. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau is ruim één op de tien Nederlanders biseksueel. Dat zijn bijna 2 miljoen mensen. Daarvan zit ongeveer een derde ‘in de kast’; bij lesbiennes en homo’s is dat maar 2 procent. Biseksuelen voelen zich minder geaccepteerd dan lesbiennes en homo’s, hun seksuele oriëntatie wordt vaak niet serieus genomen en er zijn weinig biseksuele rolmodellen. Ook ervaren bi’s relatief veel problemen op de werkvloer (treiteren, burn-out).

Overal in het land zijn vandaag en morgen activiteiten vanwege Coming Out Dag

Coming Out Hilversum

Hilversum

Coming Out Amsterdan Zuid Oost

Amsterdam Zuidoost

Coming Out Ziekenhuis Groningen

Groningen – Ziekenhuis

(Bron: COC, Roze Golf, foto’s: Twitter)

 

 

 

 

 

 

Coming Out Utrecht

Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coming Out Martinitoren Groningen

Groningen – Martinitoren

 Categorieën:Nieuws, Overijssel

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: