Brit vrijgelaten uit cel Marokko

Ray Cole 2De in Marokko gevangen genomen en veroordeelde Brit is vrij. Hij is weer in Engeland.

De man, Ray Cole (69), werd 18 september opgepakt en veroordeeld tot vier maanden cel omdat er op zijn telefoon “homoseksuele foto’s” stonden.

Cole werd na twintig dagen vrijgelaten. Of dat komt door de media-aandacht of door de inzet van het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken is onduidelijk. Zijn zoon Adrian startte een actie op sociale media om aandacht te genereren voor zijn vader.

Toen hij terugkwam in Engeland zei Ray Cole dat hij niet in een gevangenis, maar in “een concentratiekamp” zat. Hij sliep naar eigen zeggen op een betonnen vloer tussen moordenaars en hoogbejaarden en kinderen.

In de gevangenis wisten ze wel wat Cole moest doen om ‘beter te worden’: “Een man die ik sprak, adviseerde me pilletjes te slikken en dan zou het goed komen met me”.

Cole kwam een aantal jaren geleden uit de kast en was op vakantie in Marokko met een Marokkaanse vriend van 20. Die zit nog vast. Tegen de BBC zei Cole alles in het werk te zullen stellen om hem ook zo snel mogelijk vrij te krijgen. “Ze dachten dat ik een sekstoerist was, maar dat ben ik absoluut niet.”

.

 

(Bron NOS/BBC/Roze Golf, foto: facebook)

.

 Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: