Kinderwens-Speeddate – eerste baby is geboren

babyEen single vrouw en homostel zijn moeder en vaders geworden, nadat ze elkaar leerden kennen op een kinderwens-speeddate bij Meer dan Gewenst.

Steeds meer homo’s en lesbo’s hebben een kinderwens. Invulling geven aan die wens is een stuk complexer vergeleken met hetero’s. Veel roze wensouders kiezen voor een co-ouderschapsconstructie. Maar waar ontmoet je een wensouder van het andere geslacht om zo’n spannend traject mee te bewandelen? Stichting Meer dan Gewenst organiseert daarom een speeddate avond waar wensvaders, wensmoeders en donoren elkaar kunnen ontmoeten.

De eerstvolgende speeddate is op 7 november in Amsterdam.

De stichting Meer Dan Gewenst zet zich in voor homoseksuele en lesbische ouders en wensouders. Zij organiseert onder meer bijeenkomsten voor wensouders, maar ook speelmiddagen voor kinderen met roze ouder(s).

‘De belangstelling voor onze activiteiten is de laatste tijd enorm toegenomen. We zien steeds vaker dat homostellen bijvoorbeeld met een alleenstaande heterovrouw gezamenlijk kiezen voor kinderen. Maar veel wensouders vinden het zeer lastig om een wensouder van het andere geslacht te vinden,’ zegt Sara Coster, bestuurslid van Meer dan Gewenst en auteur van het ervaringsboek “de wens en de vaders”. ‘Via de website van Meer dan Gewenst kunnen wensouders oproepjes plaatsen om een donor of co-ouder te vinden. Toch is er veel behoefte aan een speeddate, omdat de eerste, persoonlijke indruk zoveel meer zegt dan een mailtje.’

Tijdens deze speciale speeddate kunnen wensouders elkaar ontmoeten en leren kennen in korte gesprekken. De avond is specifiek bedoeld voor alle wensmoeders, wensvaders en donoren die een gezin willen met een roze tintje en kiezen voor co-ouderschap of een donor.

Praktische informatie speeddate

Datum: vrijdagavond 7 november 2014 van 20:00 – 22:00 uur in Amsterdam. Aanmelden en andere info via www.meerdangewenst.nlCategorieën:Agenda, En verder

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: