Coming Out Dag in Deventer met film en bier

Pride film stillTijdens Nationale Coming Out Dag, zaterdag 11 oktober, is in er in Filmhuis De Keizer in Deventer een extra Gay Film Night. In een speciale voorpremière wordt de film ‘Pride’ vertoond, die 16 oktober in première gaat. Voor deze film geldt een gereduceerde entreeprijs van € 5,00 en de aanvang is om 23.30 uur.

Het is zaterdag 11 oktober niet alleen Nationale Coming Out Dag, maar ook de start van het Bokbiersiezoen. Dat wordt gevierd in het COC-café (Brink 64a in Deventer). DJ-Theo draait vanaf 22:00 uur Duitse Schlagermuziek, terwijl je kunt genieten van het nieuwe Bokbier van de Tap. En er is bratwurst. Entree is voor iedereen gratis.

 

Nog even over de film:

Het is zomer 1984 – Margaret Thatcher is aan de macht en de Britse mijnwerkersbond staakt. Tijdens de Gay Pride in Londen, besluit een groep homoseksuele en lesbische activisten geld op te halen om de families van de stakende mijnwerkers te ondersteunen.
Maar ze stuiten op een probleem: de bond lijkt gegeneerd hun steun te ontvangen. De actievoerders laten zich echter niet uit het veld slaan. Ze besluiten de bond te negeren en de mijnwerkers direct te benaderen. Ze ontdekken een mijnwerkersdorp in de binnenlanden van Wales en trekken er op uit in een klein busje om hun donatie persoonlijk te overhandigen. Een buitengewoon verhaal over twee totaal verschillende gemeenschappen die zich verenigen voor een gezamenlijk doel.
(Regie: Matthew Warchus Met o.a.: Bill Nighy, Imelda Staunton, Dominic West e.a. Duur 120 minuten.)

Kaarten zijn te reserveren bij Filmhuis De Keizer; bekijk hier de trailer.Categorieën:En verder, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: