Grindr waarschuwt voor Egyptische politie

grindrDe makers van de gaydating-app Grindr adviseert hun Egyptische gebruikers hun identiteit zo goed mogelijk geheim te houden.

De politie in Egypte maakt namelijk jacht op homo’s en gebruikt daarvoor sociale media

De waarschuwing op de app verscheen, nadat vorige week zes Egyptische mannen werden veroordeeld tot twee jaar cel en dwangarbeid. Ze hadden via Facebook hun appartement aangeboden aan homo’s om daar seks te hebben. De politie zag het bericht en pakte de mannen op.

Begin september werd voor het eerst bekend dat agenten in Egypte ook Grindr afspeurden. Ze deden zich voor als geïnteresseerden om zo in contact te komen met homo’s. De locatie van de Grindr-gebruikers bleek makkelijk vast te stellen, dus grepen de makers in. De app houdt de afstand tussen geregistreerde jongens nu geheim.

Homoseksualiteit is in Egypte niet strafbaar. Toch worden veel homo’s opgepakt en veroordeeld, omdat ze volgens de politie ‘losbandigheid’ of ‘schaamteloos gedrag’ vertonen.

Een maand geleden werden in het land zeven mannen gearresteerd, omdat ze op een filmpje van een homohuwelijk stonden. Op de video is te zien hoe twee mannen ringen uitwisselen en zoenen voor een bruidstaart met hun foto’s erop. Eén van de verdachten verklaarde later dat het niet om een huwelijk ging, maar om een grap op een verjaardagsfeestje.

In april kregen vier mannen acht jaar cel opgelegd, omdat ze een feest hielden waarbij de gasten vrouwenkleding droegen en make-up ophadden.

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: