In Frankrijk is driekwart voor homohuwelijk

frankrijk homohuwelijk montpellierUit een enquête in Frankrijk blijkt dat driekwart van de Fransen de wet in stand wil houden die het burgerlijk huwelijk openstelt voor paren van gelijk geslacht, ondanks de oproep van de oppositie om de wet te herzien.

Voormalig president Nicolas Sarkozy werkt aan zijn come back en wil leider worden van de rechtse partij UMP. In een interview vorige week op televisie zei hij dat de regering van Hollande “op een walgelijke manier de bevolking heeft opgezadeld met het homohuwelijk”. De ex-president zei verder dat het voor “normale” gezinnen “vernederend” is dat het huwelijk is opengesteld voor paren van gelijk geslacht. Op de vraag of Sarlozy de openstelling zou terugdraaien als hij aan de macht is, gaf hij een ontwijkend antwoord. Er zijn volgens hem” grotere problemen waarmee het land te kampen heeft.”

homohuwelijk enqueteUit de uitslag van de enquête blijkt dat 56 procent van de aanhang van Sarkozy de wet wil handhaven. Onder alle Fransen ligt dat percentage op 73 procent.

Het homohuwelijk werd in Frankrijk in 2013 ingevoerd. Het was een verkiezingsbelofte van François Hollande om het homohuwelijk mogelijk te maken. Bruno Bolleau en Vincent Autin waren de eerste homo’s die trouwden. Zij gaven elkaar het ja-woord in de Zuid Franse stad Montpellier. De teller van het aantal homohuwelijken sinds de invoering ervan staat op 7000.

 

(Bron: Pinknews/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , , ,

%d bloggers liken dit: