Kaapstad sluit homovriendelijke moskee

open moskeeIn Kaapstad moet de eerste homovriendelijke moskee dicht op last van de gemeente. Er zijn te weinig parkeerplaatsen.

Dat meldt de BBC.

Een woordvoerder van de gemeente Kaapstad verklaarde dat de nieuwe Open Moskee de gemeentelijke wetgeving overtreedt door te weinig parkeerplaatsen te hebben.

De moskee werd vrijdag officieel geopend, ondanks kritiek uit de plaatselijke moslimgemeenschap. De moskee is niet alleen homovriendelijk, maar heeft ook maar één deur waardoor mannen en vrouwen de moskee in en uit kunnen.

Volgens oprichter Taj Hargey is de moskee opgericht als tegenwicht tegen het radicalisme.

“De gemeente wil de moskee sluiten op basis van belachelijke regel. Ik laat me niet bedreigen door de gemeente of door wie dan ook. In deze moskee zijn mannen en vrouwen gelijk. De moskee is autonoom en onafhankelijk en dat zal zo blijven”

Er zou geen sprake  van een heksenjacht tegen de moskee. “Het ene gemeenteraadslid is uitgesprokener als het gaat om deze moskee dan het andere, maar het gaat er om dat de regels worden nageleefd”, zo verklaarde een gemeenteraadslid tegen de BBC. Volgens hem had de oprichter toestemming moeten vragen om de bestemming van het gebouw te wijzigen van warenhuis naar moskee.

Een gebedsruimte moet volgens de gemeentelijke regels één parkeerplaats hebben per tien gelovigen.

Hargey ging er vanuit dat alles in orde was toen de moskee open ging. Hij denkt dat het optreden van de gemeente voortkomt uit angst voor de islam. “Ze weten dat hun theologische monopolie voorbij is als deze moskee een succes wordt.”

“Er wordt gezegd dat dit een homo-moskee is, maar dat is niet waar: ik wijs niemand af om zijn seksuele geaardheid of ras. Ik wil hier kunnen bidden naast mijn moeder, mijn vrouw en mijn dochter. Deze moskee is gebaseerd op de originele moskee in Medina met één deur, waardoor mannen en vrouwen samenkomen om te bidden.”

 

(Bron: BBC)

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: