Gaycafé in Den Bosch gaat weer open

KabberdoesGaycafé De Kabberdoes in Den Bosch gaat weer open. De twee nieuwe eigenaren, Jeffrey Verweij en zijn vriend Jelmer Mulders gaan het café nieuw leven inblazen.

Het café aan de St. Josephstraat sloot in juni.

Volgens Verweij is er behoefte aan een café als De Kabberdoes, ondanks alle online-mogelijkheden om mensen te ontmoeten.

Het café hoeft volgens Verweij niet zo zeer te functioneren als ontmoetingsplek voor homo’s en lesbiennes. “Het moet gewoon een leuke plek worden om uit te gaan met een groep vrienden”, vertelt de Bredanaar. “Het moet een plek worden waar mensen zich thuis voelen.”

Homo’s en lesbiennes worden tegenwoordig, volgens Verweij, wel meer geaccepteerd in ‘gewone’ cafés maar toch vindt het stel het belangrijk dat er een gaycafé terugkomt in Den Bosch. “In Tilburg heb je De Lollipop en in Breda heb je Venise en we vinden het belangrijk dat elke grote stad een gaycafé heeft.”

Alles is mondeling tussen beide partijen al toegezegd. Als de contracten zijn ondertekend mogen Verweij en Mulders zich officieel de nieuwe eigenaren noemen. De precieze openingsdatum kan het stel nog niet geven, maar ze hopen zo snel mogelijk open te gaan.

Steffie Geldof begon in 2003 met De Kabberdoes. Sinds enkele jaren is zij ook eigenares van de Keulse Kar en De Palm, beiden gevestigd in de Hinthamerstraat in Den Bosch.

Eerder meldde het Brabants Dagblad dat het café verder zou gaan als muziekcafé, maar initiatiefnemer Leo Nijhoff kreeg de plannen daarvoor niet rond.

In Haarlem ging eerder dit jaar gaycafé Wilsons in Haarlem failliet. Er werd een overname kandidaat gevonden en donderdag gaat Wilsons weer open.

Foto: Jeffrey Verweij en Jelmer Mulders

(Bron: Omroep Brabant/Roze Golf, foto: Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: