Scheldwoord ‘homo’ scoort goed in #PestThermometer

homo voorlichtingIn de Nationale Pestthermometer van de Nationale Academie voor Media & Maatschappij en De Kinderconsument scoort het scheldwoord homo tot nu toe goed. Andere veelgebruikte scheldwoorden zijn hoer, Marokkaan, slet, Downie en Autist. 

De Academie en De Kinderconsument roepen mensen op om hun meest gebruikte scheldwoorden door te geven, zodat duidelijk wordt welke woorden jongeren gebruiken.

Bamber Delver van de Academie zegt op zijn site: “Pesten staat op de agenda. De overheid maant scholen tot beleid. Scholen nemen hun verantwoordelijkheid. Prima. Maar hoe ziet de rauwe werkelijkheid eruit? Wat krijgen leerlingen allemaal naar hun hoofd geslingerd: in de kantine, in de klas, onderweg naar school? Het is niet de bedoeling van de #PestThermometer om te shockeren, maar om omstanders te confronteren met die beerput.”

Op 30 oktober wordt de uitslag bekend van de #PestThermometer tijdens het Nationaal Congres Digitaal Pesten in Nieuwspoort te Den Haag.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: