Klacht tegen politie na optreden Galgenveld bij Breda

Hop Smokkelaarspad 2013Het Platform Keelbos, kennis- en expertisecentrum van homo-ontmoetingsplaatsen, heeft een klacht ingediend tegen de politie. Dat meldt BN De Stem, omdat ze het mannen lastig maken op de homo-ontmoetingsplek Galgenveld langs de A 27.

Sinds dit voorjaar treden agenten en BOA’s, bijzondere opsporingsambtenaren van de gemeente, op tegen mannen die op parkeerplaats Galgenveld lcontact zoeken met andere mannen.

De gemeenten Breda, Oosterhout en Rijkswaterstaat willen homo’s weren van de ontmoetingsplaats langs de A27. De politie heeft opdracht gekregen op te treden tegen overlast en de orde te handhaven.

Volgens het Platform druist het optreden van agenten en BOA’s lijnrecht in tegen de folder ‘Blauw op de roze ontmoetingsplaats’ van de Politieacademie. Daarin staat dat ‘sluiting van homo-ontmoetingsplaatsen niet aan de orde’ is want ‘HOP’s bestaan al sinds mensenheugenis en zijn een maatschappelijk gegeven’. Bovendien verplaatsen de ‘activiteiten zich dan naar elders’ en verliest de politie het overzicht over de HOP’s.

Afschriften van de klaagbrief van het platform, dat duizenden bezoekers van ontmoetingsplekken zegt te vertegenwoordigen, zijn verstuurd aan alles wat ‘blauw’ en hoog is, de gemeenten Breda en Oosterhout, Rijkswaterstaat, het COC (homobelangenorganisatie) en het Veiligheidshuis.

 

(Bron: BN De Stem)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: