Kerk in Utrecht weigert COC jongeren onterecht een zaal

evangelie gemeenteDe Evangelische Gemeente in Utrecht heeft ten onrechte de werkgroep Jong & Out van COC Midden-Nederland geweigerd. Dat oordeelt het College voor de Rechten van de Mens.

De werkgroep wilde een zaal huren, maar het bestuur van de Evangelische Gemeente Utrecht voelde daar niets voor. Volgens het bestuur is er geen plaats in de ruimtes voor activiteiten waarin seks en relatiekeuze aan de orde zijn. Ook ligt homoseksualiteit gevoelig bij de achterban.

Het College voor de Rechten van de Mens is van mening dat als een kerkgenootschap besluit de ruimten van een kerk openbaar aan te bieden, huurders in principe niet kan weigeren.

De werkgroep wilde de ruimte gebruiken voor maandelijkse bijeenkomsten voor jongeren die uit de kast komen. Het college stelt dat een verhuurder ‘uiteraard’ mag beoordelen of activiteiten voldoen aan de huisregels. Maar in dit geval staat volgens het college niet vast welke activiteiten er plaats vinden, omdat die in overleg met de deelnemers worden bepaald. Daarmee staat het niet vast dat de COC-werkgroep is afgewezen vanwege de activiteiten die de werkgroep wilde organisren. Daatrom oordeelt het college dat het kerkgenootschap de jongeren niet had mogen weigeren.

De uitspraken van het College voor de Rechten van de Mens zijn niet bindend.Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: