Arrestaties in Egypte na video met homohuwelijk

egypteNegen Egyptenaren die te zien zijn in een video, waarop een homohuwelijk te zien zou zijn, zitten zeker vier dagen vast. Dat heeft de openbaar aanklager gelast.

De huwelijksceremonie zou zijn gefilmd op een boot op de Nijl. De mannen worden aangeklaagd ‘voor het aanzetten tot losbandigheid en verspreiden van beelden die de publieke moraal aantasten’.

De mannen hebben verklaard dat de video met de titel “Egypte’s eerste homohuwelijk” een grap was.

Op de video is te zien dat twee mannen elkaar ringen geven en elkaar kussen voor een taart waarop een foto van de twee te zien is. Omstanders zingen de twee toe.

In een tv-interview verklaarde een van die twee die elkaar ringen gaven dat de video een grap was om de verjaardag van de andere man te vieren. Hij zei verder dat hij een vriendin heeft, dat de video al een tijdje terug gemaakt is en dat het openbaar maken van het filmpje nog al wat impact op zijn leven heeft. Met de ringen en de taart hadden ze niet de bedoeling om een huwelijk te ensceneren.

De openbaar aanklager heeft geëist dat de negen mannen die vast zitten worden onderzocht om te zien of ze anale seks hebben gehad.

Homoseksualiteit is in Egypte niet expliciet verboden, maar homo’s worden vervolgd voor losbandigheid of ontucht als er sprake is van homoseks.

 

(Bron: Egyptian Streets)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: