Rusland ziet af van eigen songfestival en gaat naar Wenen

intervision logoEr komt geen Russische tegenhanger van het Eurovisie Songfestival. De plannen om het Intervison Songfestival uit de Sovjet-tijd in ere te herstellen zijn van de baan.

Na de overwinning van de Oostenrijkse Conchita Wurst in Kopenhagen tijdens het Eurovisie Songfestival in mei dit jaar, waren er plannen om weer een “familie vriendelijke” tegenhanger te organiseren.

Een aantal Russische politici had felle kritiek op de overwinning van Conchita Wurstl. Deultranationalistische politicus Vladimir Zjirinovski noemde de overwinning “het einde van Europa. Het is volledig wild geworden. Er zijn geen echte mannen en vrouwen meer in Europa, alleen maar het.” Voor aanvang van het Eurovisie Songfestival werd vanuit Rusland geprobeerd Wurst te weren.

Het festival zou in oktober gehouden worden in Sotchi, maar dat gaat niet door meldt het Russische persagentschap Rus Novosti.

Het Intervision songfestival werd van 1977 tot 1980 gehouden. Er deden landen aan mee die ideologisch gezien dicht bij Rusland liggen, inclusief landen als China, Kazachstan en Oezbekistan.

De producers van het liedjesfestival houden het er op dat het in 2015 doorgaat en wijten het schrappen dit jaar aan de politieke situatie.

Rusland heeft intussen de deelname aan het Eurovisie Songfestival volgend jaar in Wenen bevestigd. Daarmee zijn er 26 landen die zich hebben ingeschreven.

 

(Bron: Pinknews/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: