Geen plek voor Michael Sam in de NFL

Michael Sam 4Michael Sam krijgt geen plek in de National Football League, de NFL. Hij wilde graag de eerste openlijke homoseksueel zijn in de hoogste American-footballcompetitie.

Zijn naam staat niet op de lijst van spelers die zijn ploeg, de St. Louis Rams, bekend heeft gemaakt.

Volgens de club is hij niet afgevallen omdat hij homoseksueel is, maar zijn andere spelers beter. Volgens coach Jeff Fisher was het een footballbeslissing om hem aan te nemen is het dat ook om hem niet te plaatsen.

Sam maakte vorig jaar bekend dat hij homoseksueel is. Zijn toenmalige ploeggenoten en trainers wisten dat toen al een tijdje. Hij was de eerste American-footballspeler die nog tijdens zijn carrière liet weten homo te zijn.

In mei kreeg hij een contract bij de St. Louis Rams. Hij werd gevolgd door een cameraploeg toen hij het telefoontje kreeg dat hij voor de club mocht gaan spelen. De kus die hij zijn partner gaf, ging de hele wereld over.

Op Twitter bedankt Michael Sam de Rams voor de kans die ze hem hebben gegeven. Hij schrijft ook dat hij van plan is hard te blijven werken om uiteindelijk toch een plek in de NFL te veroveren.

Andere clubs hadden tot afgelopen weekeinde de kans hem te benaderen, maar dat is niet gebeurd

 

(bron: NOS, foto: Twitter)

 

 Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: