Amerikaanse filmkeuring vindt homofilm ongeschikt voor jongeren

love is strangeDe Frans Amerikaanse film ‘Love is strange’ van regisseur Ira Sachs, die sinds dit weekeinde in de Amerikaanse bioscopen te zien is, is volgens de filmkeuring ongeschikt voor minderjarigen.

De film gaat over Ben en George, een ouder homostel dat trouwt. Eén van de partners verliest door het huwelijk zijn baan. Om praktische redenen zien ze zich genoodzaakt om elk apart bij vrienden in te trekken.

De film bevat geen bloot, seks of geweld en toch is de film volgens de Motion Picture Association of America (MPAA) niet geschikt voor jongeren. Kinderen onder de 17 mogen alleen met een ouder of ene voogd de bioscoopzaal in. Critici beschuldigen de MPAA van homofobie “In ‘Love is strange‘ komt geen enkele vorm van geweld voor, de film is zelfs nooit expliciet. Het verhaal schetst een gematigd en alledaags portret van een homokoppel. Ik kan me niet voorstellen dat de film in dezelfde categorie als films vol seksisme en porno zou worden ondergebracht, indien een man en een vrouw de hoofdrollen zouden spelen,” aldus een filmrecensent.

De British Board of Film Classification acht de film vanwege het taalgebruik geschikt voor kinderen van 15 jaar en ouder..De Filmkeuring in Nederland houdt het op 12 jaar en ouder.

 

(Bron: The Independent/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: