Rijk wil ruim 2 ton subsidiegeld terug van Krol

henk krolDe overheid eist ruim twee ton subsidiegeld terug van de voormalige stichting van Henk Krol. Krol, ex-voorman van 50Plus, weigert te betalen en de Stichting Vrienden van de Gaykrant (SVGK) is failliet.

Het ministerie van Onderwijs heeft onderzoek laten uitvoeren naar de besteding van de 300.000 euro subsidie die de stichting tussen 2008 en 2011 ontving. Daaruit concludeert het departement dat het niet duidelijk is waar zo’n 200.000 euro voor is gebruikt.

Krol was destijds nog voorzitter van de stichting.

De subsidie was toegekend om een digitale ontmoetingsplek voor homoseksuele jongeren op te zetten. Maar Krol zou twee ton hebben gebruikt om rekeningen van zijn eigen bedrijven te betalen.

Krol heeft de verantwoordelijkheid steeds bij de stichting gelegd. Het stichtingsbestuur heeft Krol in juli persoonlijk aansprakelijk gesteld.

Krol vindt dat de stichting moet aantonen dat hij fout heeft gehandeld. “Voorshands is geen flard van bewijs geleverd”, schrijft Krols raadsman aan het Algemeen Dagblad.

Henk Krol stapte vorig jaar oktober op als partijleider en fractievoorzitter van 50Plus, nadat was gebleken dat hij als directeur van de Gay Krant geen pensioenpremie had betaald voor zijn werknemers.

Krol heeft al diverse keren duidelijk gemaakt dat hij graag weer actief wil worden voor 50Plus.

 

(Bron: NOS)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: