Thema-avond in Deventer: Houdt God van vrouwen?

Hiligje KokIn Het Pennickshuis in Deventer wordt donderdag 4 september de bekroonde documentaire ‘Houdt God van vrouwen?’ getoond. Hoofdrolspelers Hilligje Kok en haar zoon Willem en documentairemaker Emile van Rouveroy van Nieuwaal zijn deze avond aanwezig.

Zij gaan na de film onder leiding van Bep Spa, PvdA-gemeenteraadslid in Deventer, in gesprek over dit thema.

Houdt God van vrouwen? toont de strijd van Hilligje Kok uit Staphorst voor de emancipatie van orthodox-christelijke vrouwen. Hilligje wil een actieve rol spelen in haar kerk en in de SGP, maar de mannen houden de deuren voor haar gesloten. Ze voert haar strijd met humor en passie. De situatie verandert als haar homoseksuele zoon op het toneel verschijnt. Dan blijkt dat Hilligje in haar streven veel op het spel heeft gezet: vriendschappen, gezinsrelaties, haar positie binnen de kerkgemeente.

Door de zoektocht van deze Staphorster vrouw binnen andere kerkgenootschappen als de Joodse traditie en het katholicisme, stijgt de documentaire boven het regionale uit en vormt aanleiding tot debat over religie binnen de Nederlandse samenleving, in het bijzonder over de rol van de vrouw en over homoseksualiteit binnen die behoudende kerkgenootschappen.

De documentaire is bekroond met de Grand Prix Circom, de beste Europese regionale televisieproductie van het jaar 2013 en de NL-Award voor beste Nederlandse documentaire.

De avond is een initiatief van de Geloofsgemeenschap Penninckshuis in samenwerking met COC Deventer en het Etty Hillesumcentrum.

De vertoning van de documentaire en het aansluitende gesprek vinden plaats in Het Penninckshuis, Brink 89, ontvangst met koffie/thee vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Toegang € 5. Meer informatie is te vinden op www.hetpenninckshuis.nl.Categorieën:Agenda, En verder, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: