Leraar mag van school in Brussel niet zeggen dat hij homo is

David DegreefEen leraar in Brussel heeft bedankt voor een baan, omdat hij van de school niet in de klas mag zeggen dat hij homoseksueel is.

De 31-jarige David Degreef was na een sollicitatiegesprek aangenomen op een lagere school. Hij mocht beginnen, maar werd door de directrice verzocht niet te praten over zijn geaardheid.

Uiteindelijk besloot Degreef de baan niet aan te nemen. Hij deed afgelopen donderdag 14 augustus zijn verhaal op Facebook:

“Ik ben trots op wie ik ben. Iedereen mag dat weten … Ik kruip niet terug in de kast. Hoe kan ik kinderen leren te allen tijde zichzelf te zijn als ik het zelf niet mag? Ik zet geen stap terug. Dat wordt al te veel gedaan, angstaanjagend veel…”, schrijft hij.

Zijn verhaal werd meteen massaal gedeeld en Degreef kreeg veel ondersteunende reacties. “Het onderwijs profileert zich wel als ‘openminded’, maar denkt nog te veel in een bepaald stramien. Hoewel ik me in het gesprek niet aangevallen voelde als persoon, bewijst dit soort onduidelijke discriminatie dat onze maatschappij niet zo tolerant is als ze zich soms voordoet”, reageert Degreef.

Bij het Stedelijk Onderwijs was niemand bereikbaar voor commentaar.

David Degreef woont al acht jaar samen met zijn partner en is in december getrouwd. Na zijn studies als leraar lager onderwijs, verhuisde hij voor zijn partner naar Spanje. Door de crisis kwam hij terug naar België voor een baan in het onderwijs. “Ik ben gelukkig aan de goede kant van Europa geboren. Met vrienden en familie kan ik heel open spreken over mijn geaardheid. Maar we mogen niet settelen met goed, we moeten gaan voor perfect.”

 

(Bron: holebiinfo/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: