Politie loopt mee in Gay Pride Antwerpen

Antwerp Pride politieIn Antwerpen heeft de politie voor het eerst meegelopen in de Antwerp Pride.

Het ging om zo’n twintig agenten van de lokale politie die in uniform voorop liepen. Ook agenten van de federale politie liepen mee, maar ze mochten geen uniform dragen van de minister van Binnenlandse Zaken.

De Antwerpse politie wilde met deelname aan de Antwerp Pride een krachtig signaal afgeven dat homohaat en transfobie in de stad niet wordt getolereerd en dat slachtoffers van homofoob geweld altijd bij hen terecht kunnen

De parade door het centrum van de stad telde 22 praalwagens en 800 deelnemers. Er kwamen ruim 45.000 toeschouwers op af.

Antwerp Pride optochtOnder de 800 deelnemers waren ook delegaties van verschillende politieke partijen. Voor het Antwerpse stadsbestuur droegen waarnemend burgemeester Ludo Van Campenhout (N-VA) en wethouder voor Cultuur Philip Heylen (CD&V) een grote regenboogvlag samen met onder meer voorzitter van Antwerp Pride, Bart Abeel.

De Antwerp Pride eindigt zondag met een slotfeest op de Grote Markt, waar onder meer Eurovisie Songfestival winnaar Conchita Wurst optreedt.

Klik hier voor een video-impressie.

(Bron: Holebi-info/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: