Logeren bij Laban en Pim

Domaine de LaguneaussanLaban van Oeveren en Pim Bakker hebben iets met Frankrijk. In 1998 kochten ze in Lesparre-Médoc, in de Aquitaine, zo’n zestig kilometer ten noorden van Bordeaux een wijnboerderij uit de 18de eeuw, het Domaine de Laguneuassan.

Officieel wonen ze in Goes. Pim heeft daar een assurantiekantoor..Op zoek naar een plek in Frankrijk reed Laban naar Lille om huizengidsen op te kopen. Thuis werden werd een rit gepland langs de diverse huizen die de moeite waard leken. Laban trok er dan op uit met een videocamera om Pim de oogst te kunnen laten zien. Internet was in die jaren nog in opkomst.

Laban en Pim hebben van hun wijnboerderij een chambres d’hotes gemaakt met vijf kamers en op hun landgoed van 60 hectare hebben ze een minicamping ingericht. Voor de liefhebbers is er ook een naturistengedeelte. Het strand van de Atlantische Oceaan is op een autokwartier afstand; de stad Bordeaux op ongeveer een uur.kaart

 

De oude wijnschuur is verbouwd tot kookstudio. Er staat een lange tafel, waar met de gasten gegeten kan worden. Veel van de groente komt uit eigen tuin.

Laban en Pim zijn autoliefhebbers. Laban is de trotse eigenaar van een Citroën DS 21 Pallas van 1972. Pim is weg van zijn Saab. Laban en Pim hebben elkaar in 1990 ontmoet. Van die ontmoeting bestaan twee versies: de gekuiste en de ongecensureerde versie. De nette versie is dat de twee elkaar in een café in Goes ontmoet hebben. In de radio-uitzending is te horen hoe het echt zit. Pim komt uit een gezin van tien kinderen en Laban kende al een zus en een broer van Pim. En ook zijn ouders. Toen Laban Pim tegen kwam herkende hij meteen de familiegelijkenis en riep spontaan: ‘Jij bent er een van Bakker.’ Zo kwamen ze in gesprek en ‘kwam van het een het ander.‘ In 2007 zijn ze getrouwd.

Zwembad

 

 

 

De wijnschuur

 

DS van Laban voor het huis

 

 

Laban met geit Geit en hond Choco

 

 

 

 

 

Royale tuin met ligstoelen

 

 

 

 

 

 

Foto’s: Wim Eeftink

Kijk hier voor meer informatie:

laguneaussan.com

tourisme-aquitaine.fr/nl

 

Het verhaal van Laban is te horen in de Roze Golf van 10 augustus 2014Categorieën:Reisverhalen

Tags: ,

%d bloggers liken dit: