Bruidswinkel in Amerika weigert lesbisch stel te helpen

bridalEen bruidswinkel in Bloomsburg, Pennsylvania is het mikpunt van kritiek geworden, nadat zaak een lesbisch stel niet wilde helpen

De eigenaar van WW Bridal Boutique verklaarde tegenover lokale media dat ze het stel weigerden op grond van hun religieuze overtuiging. Hij heeft een raadsman in de arm genomen voor het geval het stel juridische stappen overweegt.

Omdat de staat Pennsylvania geen wetgeving heeft die discriminatie op grond van seksuele geaardheid verbied, denken advocaten dat de winkel in zijn recht staat.

Eén van de vrouwen verklaarde op Facebook dat ze de winkel had gebeld om een afspraak te maken voor haar en haar partner om bruidsjurken te passen.

Nadat ze enkele minuten in de wacht was gezet, zei de medewerker aan de telefoon dat ze geen afspraak kon maken, “omdat we geen paren van hetzelfde geslacht helpen. Dat is iets dat we gewon niet doen.”

In de commentaren op Facebook kan de winkel op weinig begrip rekenen. Iemand schreef: “Als christen, schaam ik me voor mensen als jullie. Ons is geleerd onze naasten lief te hebben. Hebben jullie dat niet meegekregen?”

 

Foto: ëén van de bruidsjurken uit de collectie van WW Bridal Boutique

(Bron: Pinknews/Roze Golf)Categorieën:Nieuws

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: