Demonstratie in Den Haag voor homoseksuele Luke

Luke 02In Den Haag is zaterdagmiddag gedemonstreerd uit solidariteit met de Amerikaanse homoseksueel Luke O’Donovan.

O’Donovan moet zich dinsdag in Amerika voor de rechter verantwoorden voor het verwonden van enkele mannen. Hij zegt dat gedaan te hebben uit zelfverdediging, nadat hij door de mannen was aangevallen vanwege zijn geaardheid.

De aanval vond plaats op Oudejaarsavond vorig jaar in Atlanta. Twaalf mannen zagen O’Donovan dansen en zoenen met andere mannen, waarop zij hem aanvielen. Ze stompten hem op zijn hoofd en staken hem met een mes.

O’Donovan stak vijf van zijn aanvallers neer. Vervolgens werd hij gearresteerd en aangeklaagd voor ernstige mishandeling en poging tot doodslag. Zijn belagers zijn vrijuit gegaan.

De demonstratie in het centrum van Den Haag was georganiseerd door de homo-organisatie Queeresist en eindigde bij de Amerikaanse ambassade aan het Lange Voorhout.

Queerresist wilde met demonstratie O’Donovan steunen. ‘In Amerika zijn voorbeelden bekend van heteroseksuelen die zijn aangevallen en zijn vrijgesproken omdat ze uit zelfverdediging handelden, maar Luke hangt een gevangenisstraf van 110 jaar boven het hoofd’, vertelde Jacob Jakobovic van Queeresist op Den Haag FM.

 

(Bron: Omroep West/Roze Golf))Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: