‘Verrassend weinig zakkenrollers gepakt’ zegt politie Amsterdam

Canal Parade vanaf de brugDe politie heeft tijdens feesten rondom de Gay Pride in Amsterdam zestien zakkenrollers opgepakt. Het lage aantal is verrassend, zegt de politie.

Vorig jaar werden nog 43 zakkenrollers gearresteerd; die waren voornamelijk uit Roemenië afkomstig. De identiteit van de zakkenrollers is nog niet bekend, maar het gaat om mensen van verschillende nationaliteiten, zegt een woordvoerster van de politie Amsterdam-Amstelland.

De politie vroeg zaterdag bezoekers van de Gay Pride extra alert te zijn. Ook werden er speciale teams in de stad ingezet om zakkenrollers op te sporen, zogenoemde combiteams. Deze teams, die zowel in uniform als in burger opereren, zijn getraind in het opsporen van zakkenrollers in de drukte.

“Dat er minder dieven zijn opgepakt wil nog niet zeggen dat minder mensen zijn gerold. Die cijfers komen eind deze week”, aldus een politiewoordvoerster.

Vorig jaar werd bij honderden bezoekers de telefoon of de portemonnee gerold. Meer dan 600 mensen deden toen aangifte. Gedupeerden bleken vooral te zijn bestolen tijdens de nachtelijke uren, niet zozeer tijdens de botenparade, zoals de politie aanvankelijk dacht.

 

(Bron: NOS, foto: Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: