Canal Parade Amsterdam eindigt in hoosbui

Marokkaanse bootDe Canal Parade, die zaterdag door de grachten van Amsterdam trekt, heeft het niet drooggehouden. Rond kwart voor 5 begon het te hozen.

Bij de start van de botenparade, rond kwart voor 1, scheen de zon nog volop. Vanaf half 4 trokken korte buitjes over, die na half 5 steeds heviger werden.

Voor het eerst was er een Marokkaanse boot. De Marokkaanse deelnemers willen hiermee de zichtbaarheid van Marokkaanse LHBT’s vergroten en taboes doorbreken. ‘Het is gelukkig allemaal gelukt, je ziet hoeveel mensen er staan. Daar zijn we ontzettend tevreden mee’, aldus een blije organisatie.

Direct daarop volgde de Joodse boot, met veel goud en aan de zijkant Amsterdam Gay Pride, The Jewish Way. Op de boot voer onder anderen een rabbijn mee en de tweelingprostituees, bekend van de documentaire Ouwehoeren.

De Canal Parade begon zaterdag wat eerder dan voorzien vanwege het verwachte slechte weer. Voorop gingen twee boten van het Aids Fonds. Zij herdachten met de boten de passagiers van het vliegtuig dat werd neergeschoten boven de Oekraïne. Aan boord waren twee collega’s.

 

(Bron: RTV Noord Holland/AT5)



Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: