Canal Parade Amsterdam begint met herdenken slachtoffers MH17

Aids Fonds boot 2014De botenparade van de Gay Pride in Amsterdam is begonnen met de herdenking van slachtoffers van rampvlucht MH17. Het Aids Fonds, dat twee collega’s verloor bij de vliegramp in Oost-Oekraïne, vaart voorop.

Het fonds staat tijdens de vaartocht stil bij de beide collega’s die omkwamen bij de vliegramp, en bij drie anderen met wie de organisatie nauw samenwerkte. Dat is besloten in overleg met de nabestaanden, zegt directeur Tom Koenen.

Op de boot van het fonds wordt gepaste muziek gedraaid. Ook hangt er een spandoek met in het Engels de tekst: “Ter nagedachtenis aan onze collega’s op MH17”. Daarnaast wordt extra afstand bewaard tussen de boot van het fonds en rest van de vooral feestelijke boten.

Volgens Koenen is het leed binnen de organisatie erg groot door de ramp. “Zij laten een groot gat achter.”

De directeur was al op de internationale aidsconferentie in Australië waar het verongelukte toestel naartoe ging. Koenen zelf had net een vlucht eerder genomen.

De Canal Parade is eerder begonnen vanwege de weersverwachtingen. De start was om 12.45 uur. De boten zouden oorspronkelijk rond twee uur de Prinsengracht opvaren.

Tussen 13:00 uur en 14:00 uur zou het gaan onweren boven de stad waaronder ’t IJ, het vertrekpunt van de botenparade

Er varen 80 boten mee tijdens de 19de botenparade in Amsetrdam.

 

Bron: NOS/AT5, Foto Danny de Vries Facebook)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: