Veel deelnemers verwacht aan Pride Walk Amsterdam

homomonument AmsterdamIn Amsterdam worden donderdag aan het einde van de middag zo’n achthonderd deelnemers verwacht aan de Pride Walk, om te demonstreren tegen zinloos geweld in het algemeen en tegen geweld tegen homoseksuelen in het bijzonder.

De mars is onderdeel van de Amsterdam Gay Pride en begint om 17:00 uur.

Er wordt aandacht gevraagd voor schendingen van de mensenrechten, waar ook ter wereld. Er lopen dit jaar opvallend veel mensen mee, zo verwacht de organisatie. Bovendien nemen ook belangrijke internationale mensenrechtenactivisten deel aan de mars, die dwars door Amsterdam voert. Na afloop van de protestmars worden er bij het homomonument toespraken gehouden.

Afgelopen week werd bekend dat het geweld tegen homoseksuelen in Amsterdam het afgelopen jaar is gestegen Werden in 2012 nog 176 mensen slachtoffer van anti-homogeweld, vorig jaar waren dat er 189. In de nacht van zaterdag op zondag werd in Amsterdam een man gestoken na een woordenwisseling. Ook dat geweld was gericht tegen de geaardheid van de man.Categorieën:Nieuws

Tags: , ,

%d bloggers liken dit: