Nieuwe website gelanceerd tijdens Gay Pride

Regenbooghulp 02Na afloop van de Gay Pride Kerkdienst in Amsterdam wordt zondag 3 augustus een nieuwe website gelanceerd om gelovigen wegwijs te maken bij vragen rond seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

De site, www.regenbooghulp.nl, is een initiatief van LCC Plus Projecten, een samenwerkingsverband van LKP (Landelijke koepelorganisatie christelijke LHBT-beweging), CHJC, ContrariO, HolyFemales.nl en Netwerk Mirre.

Mariecke van den Berg, stafmedewerker van de LCC Plus Projecten: ‘Voor gelovige LHBT’s is het belangrijk dat ze terecht kunnen bij een hulpverlener die recht doet aan hun geloofsovertuiging. Deze website is een belangrijke stap in de richting van goede, betrouwbare en gemakkelijk toegankelijke hulpverlening.’

Voorafgaand aan de Gay Pride Kerkdienst is er voor het eerst een een TransPride-ontbijt gelovige transgenders en hun familieleden en vrienden.

Het thema van de dienst zelf is: listen! De bezoekers van de Gay Pride Kerkdienst worden dit jaar uitgenodigd te luisteren naar de stem in zichzelf. In discussies over homoseksualiteit wordt LHBT-mensen vaak gevraagd toch ook vooral begrip te hebben voor de visies van anderen.

De Gay Pride Kerkdienst begint om 12:00 uur, het Transpride ontbijt om half elf in de Keizersgrachtkerk aan de Keizersgracht 566 in Amsetrdam.

 

(Bron: LCC Plus Projecten)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , , ,

%d bloggers liken dit: