Radio 27 juli: Seks, drugs & rock ’n roll in de Gouden Eeuw

beukeringIn de uitzending van zondag 27 juli interviewt Rop Janze wetenschapper Benjamin B. Roberts over zijn bestseller “Seks, drugs en rock ’n roll in de Gouden Eeuw”. Hoe zat het met homoseksualiteit in de zeventiende eeuw? Wat gebeurde er in het donker?

Verder heeft Rop een gesprek met kunstschilder Hans van Beukering .Hij exposeert tijdens de Gay Pride met portretten van jongemannen. Hij haalde zijn inspiratie uit de selfies die homo’s plaatsen op datingssites. Vaak zijn het niets verhullende foto’s van hun lichaam, gezicht en belevingswereld.

Op de laatste dag van de Tour de France is er ook sportpoëzie van onder andere Jan-Simon Minkema. Maar gaat het over de sport? Of toch meer over de wielrenners? En over Marcel Kittel in het bijzonder?

Er is muziek van Dalida, je hoort Bonnie St. Claire in een nieuw jasje en Dolly Bellefleur. Zij geeft zondag met een optreden het startschot van haar 25-jarig artiestenjubileum.

 

(foto: een van de kunstwerken van Hans van Beukering)Categorieën:Info uit de radio-uitzending, Overijssel

Tags: , , ,

%d bloggers liken dit: