Roze Maandag ‘sober en ingetogen’

Organisatoren Roze Maandag tekenen register

Organisatoren Roze Maandag tekenen register

Een van de grootste roze feesten van Nederland, Roze Maandag op de Tilburgse kermis, krijgt een ‘sober en ingetogen’ karakter, vanwege het neerstorten van het toestel van Malaysia Airlines.

Dat zei burgemeester Noordanus van Tilburg maandagochtend. Noordanus tekende maandagochtend als eerste het condoleanceregister voor de slachtoffers van de vliegtuigramp in het stadskantoor. Ook Naud van de Wijngaart, organisator van Roze Maandag tekende het register.

“Ik heb niet overwogen om Roze Maandag af te gelasten. Het wordt wel een andere Roze Maandag dan anders, minder extravagant en minder luidruchtig”, zo liet Noordanus weten. Volgens de burgemeester heeft de organisatie van het gayfeest daar alle begrip voor.

Aandacht vragen
Naud van de Wijngaart liet eerder maandagochtend al aan Omroep Brabant weten dat er stil zal worden gestaan bij de ramp. “We doen dat op onze eigen manier. Niet met een minuut stilte. Tijdens de opening vragen we er aandacht voor en benadrukken we dat we vandaag de vrijheid vieren met zijn allen”, zo zei Van de Wijngaart.

Roze maandag drukteDe organisatie verwacht tussen de 200.000 en 300.000 bezoekers. “Een schatting maken is altijd moeilijk. Misschien gooit de voorspelde regen roet in het eten. Aan de andere kant heeft België vandaag een vrije dag en dat kan de bezoekersaantallen weer doen oplopen”, aldus Van de Wijngaart.

Maar volgens hem gaat het niet om het aantal bezoekers. “We gaan er met de mensen die komen een mooi feest van maken. Daar draait het om.”

Feesttrein
Dat feest begint met het vertrek van de Roze Maandag Express vanuit Amsterdam .Een aantal geluksvogels reist in de trein samen met Mai Tai en José Hoebee feestend naar Tilburg. Dan is er de Roze Karavaan door de stad en om één uur de officiële opening met aansluitend een optreden van Anita Meyer.

Een van de hoogtepunten dit jaar is volgens Van de Wijngaart het feest in het Miditheater dat omgetoverd wordt tot een roze discotheek met allerlei optredens en dragqueens. Verder zijn er ook optredens van Joost van Bellen, Fajah Lourens, Imca Marina, Patty Brard, Jamai en Bonnie Sint Claire.

 

(Bron: Omroep Brabant, foto’s: Omroep Brabant en Twitter)Categorieën:Nieuws

Tags: , , , ,

%d bloggers liken dit: